”Kotimaisuusaste tarkoittaa suomalaisten kustannusten osuutta tuotteen tai palvelun omakustannusarvosta. Laskelmassa otetaan huomioon kaikki tuotteeseen tai palvelun tuotantoon kohdistuvat kustannukset.”

Suomalaisen Työn Liitto

Laatikot Lammin varastolla
Kangaspakat tehtaalla

Tuotteidemme keskimääräinen kotimaisuusaste on 82 %. Näin ollen 149 euron Voglia-ostoksesta jää Suomeen keskimäärin 122 euroa, mikä vastaa noin yhden suomalaisen tekstiili- ja vaatetusalan työntekijän keskimääräistä päiväpalkkaa. Luku on muodostettu Elinkeinoelämän keskusliiton palkkatietojen mukaan ja laskennassa on huomioitu kaikki alan työntekijät: suunnittelijat, tuotekehittäjät, kaavoittajat, hankkijat, ompelijat sekä hallinnon, markkinoinnin, myynnin, asiakaspalvelun, logistiikan ja muiden osa-alueiden ammattilaiset. 

Concert-takki

Kotimaisuusaste 77 %

Suunnittelemme, kaavoitamme sekä laatu- ja tuotetestaamme Concert-takin Etelä-Suomessa. Myös tuotteeseen liittyvät hankinnan toimenpiteet sekä logistiikan hoidamme kotipaikkakunnallamme Lammilla. Tuotteen päällyskangas tulee Etelä-Koreasta, vuori Espanjasta ja vanu Italiasta - materiaalit leikataan ja takki ommellaan sekä viimeistellään valmiiksi Viron tehtaallamme.


Kotimainen työ 77 % 

Ulkomainen työ 23 % 

Viron tuotanto 6 %  ja materiaali 17 % 

Kaikki tuotteemme suunnitellaan ja testataan Suomessa. Meillä on myös oma viiden liikkeen myymäläketju ja verkkokauppa. Työllistämme siis suunnittelun ja tuotekehityksen lisäksi joukon monenlaisia hallinnon, hankinnan, markkinoinnin, myynnin ja logistiikan ammattilaisia. 

Vaikka suomalaiset alihankkijat valmistavat vain murto-osan tuotteistamme, on kotimaisen työn osuus toiminnastamme merkittävä ja jopa poikkeuksellinen. Pääkonttorimme sijaitsee edelleen Hämeenlinnan Lammilla, joka on ollut kotipaikkakuntamme jo vuosikymmenien ajan. Voglia-brändiä johtaa isoisänsä ja isänsä jalanjäljissä Katriina Virtanen.

Vuonna 2020 tuotannostamme 72 % valmistettiin omilla Viron tehtaillamme, noin 400 kilometrin päässä Lammilta. Osa tuotteistamme vaatii materiaalivirtoja ja konekantaa, joihin omilla toimipaikoillamme ei ole resursseja, joten 28 % teetimme muissa maissa, kuten Turkissa, Kiinassa ja Liettuassa.

Verkkokaupan varasto

Coco-takki

kotimaisuusaste 85 %

Coco-takin kaunis Merihelmi-kuosi on Voglian oma design ja kotimaista osaamista, kuten tuotteen muukin suunnittelu. Teemme myös takin työ- ja mitoitusohjeet sekä koekäytön ja laatutestauksen kotipaikkakunnallamme Lammilla Etelä-Suomessa. Lisäksi työllistämme kotimaisia ammattilaisia tuotteen markkinointi- ja myyntivaiheessa.

Takin sisältämät materiaalit eli päällyskangas, vanu ja vuori ovat kaikki kierrätettyä polyesteria, joka on tehty PET-pulloista Kowa Shanghain tehtailla Kiinassa, sillä Coco-takkien valmistus vaatii erikoisosaamista ja -konekantaa, jota omilla Viron tehtaillamme ei ole. Kiinalaiset yhteistyökumppanimme ovat Amfori BCSI -auditoituja toimijoita. Suomeen nämä talvitakit saapuvat vastuullisesti junalla.


Kotimainen työ 85 %

Ulkomainen työ 15 %

Kristina-kauluspaita

Kotimaisuusaste 77 %

Kristina-paitapusero on Voglian klassikkotuote. Suunnittelemme, kaavoitamme sekä laatu- ja tuotetestaamme sen Suomessa. vaatteen Etelä-Suomessa. Myös tuotteeseen liittyvät hankinnan toimenpiteet sekä logistiikan hoidamme kotipaikkakunnallamme Lammilla. Kristinan materiaali tulee Italiasta - puserokangas leikataan ja vaate ommellaan sekä viimeistellään Virossa omalla tehtaallamme.  


Kotimainen työ 77 % 

Ulkomainen työ 23 % 

Viron tuotanto 7 %  ja materiaali 16 % 

Suunniteltu Suomessa

Lammin pääkonttorillamme työskentelee 13 ammattilaista:


- mallimestari 
- kaksi tuotekoordinaattoria 
- tuotantopäällikkö 
- myyntipäällikkö 
- myyntijohtaja 
- verkkokaupan asiantuntija 
- markkinointi- ja asiakaspalveluvastaava 
- myynti- ja asiakaspalveluvastaava 
- verkkokaupan hoitaja 
- HR- ja laatujohtaja 
- talousjohtaja 
- toimitusjohtaja 

Myymälöissä työskentelee viisi ammattitaitoista myyjää sekä yksi myymäläpäällikkö ja myymälävastaava. 

Freelancereita Voglialla on kolme: pääsuunnittelija, suunnittelija / AD ja sisällöntuottaja / copywriter. 

Kimber-housut

kotimaisuusaste 76 %

Kimber-housut on suunniteltu, kaavoitettu sekä laatu- ja tuotetestattu Suomessa. Myös housuihin liittyvät hankinnan toimenpiteet sekä logistiikan hoidamme kotipaikkakunnallamme Lammilla. Tuotteen Öko-Tex-sertifioitu materiaali tulee Japanista: kangas leikataan ja vaate ommellaan sekä viimeistellään omalla Viron tehtaallamme.


Kotimainen työ 76 % 

Ulkomainen työ 24 % 

Viron tuotanto 6 %  ja materiaali 18 % 

Annabella-housut

kotimaisuusaste 87 %

Suunnittelemme, kaavoitamme sekä laatu- ja tuotetestaamme Annabella-housut Etelä-Suomessa. Myös tuotteeseen liittyvät hankinnan toimenpiteet sekä logistiikan hoidamme kotipaikkakunnallamme Lammilla. Housujen Öko-Tex-sertifioitu materiaali ostetaan Ranskasta - kangas leikataan ja vaate ommellaan sekä viimeistellään Virossa omalla tehtaallamme.


Kotimainen työ 87 % 

Ulkomainen työ 13 % 

Viron tuotanto 7 %  ja materiaali 6 % 

Voglian tuotteiden keskimääräinen kotimaisuusaste on 82 %. Näin ollen 149 euron ostoksesta jää Suomeen keskimäärin 122 euroa, mikä vastaa noin yhden suomalaisen tekstiili- ja vaatetusalan työntekijän keskimääräistä päiväpalkkaa.

Holly-farkut

Kotimaisuusaste 86 %

Holly-farkut on suunniteltu Suomessa. Teemme myös vaatteen tuotannonohjeistuksen sekä laatu- ja tuotetestauksen kotipaikkakunnallamme Lammilla. Housujen Öko-Tex-sertifioitu materiaali tulee Turkista, joka on yksi maailman johtavista denimkankaiden tuotekehitysmaista. Turkkilaiset yhteistyökumppanimme ovat innovatiivisia ja kehittävät muun muassa farkkujen pesuefektejä jatkuvasti aikaisempaa ekologisemmiksi. Sekä Holly-farkkujen leikkuu, ompelu että viimeistely tehdään myös Turkissa, mikä on logistisesti vastuullisempaa kuin kuljettaa materiaalia ja tuotetta eri maihin eri valmistusvaiheita varten.  


Kotimainen työ 86 % 

Ulkomainen työ 14 % 

Viimeksi katsomiasi