vo·gli~a

f.

( pl. voglie )

wish; craving,
longing, desire; will.
Voglia Virtasen perheen lapset

Voglia on lammilaisen Virtasen perheen suuri rakkaus ja yhteinen elämäntapa. Brändi on alusta alkaen ollut suunnannäyttäjä, vaikuttaja ja unelmien toteuttaja.

Vogliaa johtaa perustajasuvun kolmas sukupolvi: Marjaanalle, Pauliinalle, Katriinalle ja Valtterille vastuullisuus on koko toiminnan lähtökohta - nyt ja tulevaisuudessa.

Voglia syntyi unelmasta vuonna 1983. Jo 30 vuotta vaatetusalalla työskennelleen Pertti Virtasen pitkäaikainen haave oli perustaa oma yritys ja kehittää Suomeen uudenlainen naistenvaatekonsepti. 1980-luvun alussa Pertti loi poikansa Markun kanssa brändin, joka sai nimekseen Voglia. Pertin visio oli esitellä suomalaisille korkealaatuinen ja tyyliltään italialaishenkinen vaatemallisto, mikä vaikutti myös nimen valintaan. 

Voglialle palkattiin ensimmäinen suunnittelija, Eija Koski, ja tiimiin liittyi pian brändin perustamisen jälkeen myös Markun silloinen seurustelukumppani, nykyinen vaimo, Kristiina

Voglia vintage 90-luvulta
Voglia vintage 90-luku

Suomessa ennennäkemätöntä muotia piirtänyt Koski työskenteli talossa lopulta vuosikymmenien ajan. Kotipaikkakunnallamme Lammilla, Hämeenlinnan lähellä, syntyivät mallistot täynnä 80- ja 90-lukujen tyyliä määrittäneitä Chanel-henkisiä jakkuja, haalariasuja, hiihtareita ja cityshortseja. 

Vuonna 2005 työmme palkittiin Kultaisella vaatepuulla, joka myönnetään vuosittain ansioituneelle suomalaiselle muotialan yritykselle kunnianosoituksena pitkäjänteisestä, vastuullisesta ja inspiroivasta toiminnasta. 

Pertti Virtasen jälkeen Voglian toimitusjohtajaksi siirtyi vuonna 1995 hänen poikansa Markku Virtanen. Vuodesta 2019 alkaen Vogliaa taas on johtanut Pertin lapsenlapsi ja Markun tytär Katriina Virtanen.

Sisaruksista Katriina Virtanen on toiminut Voglian toimitusjohtajana vuodesta 2019.

" Tunnen itseni tosi etuoikeutetuksi saadessani työskennellä omien perheenjäsenteni kanssa ja ammentaa heidän kokoemuksensa pohjalta uutta suuntaa. Jatkuva kehittyminen ja uudistuminen tuntuu luonnolliselta jatkumolta perheyrityksessä, jossa aina seuraava polvi peilaa omaa aikaansa tekemiseen. "

Voglian toimitusjohtaja Katriina Virtanen
Kristiina, Valtteri ja Katriina Virtanen

Kristiina Virtanen toimii Voglian HR- ja laatujohtajana.

"Minulle Vogliassa tärkeintä on vaalia osaamisen ja kokemuksen tuoman tiedon hyödyntämistä, jotta voimme valmistaa parempia tuotteita ja palveluita asiakkaillemme."

Kuvassa Katriina, Valtteri ja Kristiina.

Markku Virtanen toimi Voglian toimitusjohtajana vuosina 1995-2019, ja on vieläkin aktiivisesti mukana yrityksen taustatyössä.

"Minulle Vogliassa tärkeintä on että tehdään asiat mielummin tänään kuin joskus myöhemmin. Joustavasti ajassa liikkuminen on yrityksen tärkein toiminto. Tästä olemme pitäneet molemmat isäni Pertin kanssa kiinni Voglian alusta lähtien. "

Kuvassa Markku yhdessä Pauliinan kanssa.

Markku Virtanen
Eija Koski 80-luku, piirretty
Pertti Virtanen Lammin toimistossa

"Pertille tärkeintä oli viedä yritystä oikeaan suuntaan, aidosti kauniilla ja korkealaatuisilla tuotteilla, joille markkinoilta löytyy kysyntää. Lisäksi hän arvosti työntekijöitä, jotka osasivat perustella omat näkemyksensä siitä huolimatta, että ne eivät olleet aina samanlaisia kuin johtajalla. Luottamus omiin työkavereihin rakentui teoista, oma-aloitteisuudesta sekä innostuksesta annettuihin tehtäviin. ", Markku kertoo.

Kuvassa Pertti Lammin toimistossaan Voglian alkuvuosina.

Eija Koski 80-luku, piirros

Viimeksi katsomiasi