vo·gli~a

f.

( pl. voglie )

wish; craving,
longing, desire; will.
Voglia Virtasen perheen lapset

Voglia on lammilaisen Virtasen perheen suuri rakkaus ja yhteinen elämänkumppani. Brändiä johtaa nyt perustajasuvun kolmas sukupolvi.

“Historiamme on meille tärkeä, ja se ohjaa myös tulevaisuutemme suuntaa”, kertoo Voglian toimitusjohtaja Katriina Virtanen. 

Kuvassa: Marjaana, Pauliina, Valtteri ja Katriina Virtanen.

Voglia syntyi unelmasta vuonna 1983. Yritys on alusta alkaen ollut suunnannäyttäjä ja vaikuttaja, jolle vastuullisuus on kaiken liiketoiminnan ja tekemisen peruslähtökohta.

Brändin perusti nykyisen Voglian toimitusjohtajan isoisä Pertti Virtanen. Uudenlaisen naistenvaatekonseptin kehittäminen oli jo 30 vuotta vaatetusalalla työskennelleen Pertin pitkäaikainen haave. Hänen visionsa oli esitellä suomalaisille korkealaatuinen ja tyyliltään italialaishenkinen vaatemallisto.

Lopulta Pertti loi tuotemerkin yhdessä poikansa Markun kanssa ja antoi sille nimen Voglia. 

Voglia vintage 90-luvulta
Voglia vintage 90-luku

Voglialle palkattiin heti oma suunnittelijaEija Koski, ja tiimiin liittyi pian myös Markun silloinen tyttöystävä, nykyinen vaimo, Kristiina.


Koski työskenteli talossa vuosikymmenien ajan piirtäen Suomessa ennennäkemätöntä muotia, kuten 80- ja 90-lukujen tyyliä määrittäneitä Chanel-henkisiä jakkuja, haalariasuja, hiihtareita ja cityshortseja. 

Vuonna 2005 Voglia palkittiin Kultaisella vaatepuulla, joka myönnetään vuosittain ansioituneelle suomalaiselle muotialan yritykselle kunnianosoituksena pitkäjänteisestä, laadukkaasta ja inspiroivasta toiminnasta. 

Sisaruksista Katriina Virtanen on toiminut Voglian toimitusjohtajana vuodesta 2019.

" Tunnen itseni tosi etuoikeutetuksi saadessani työskennellä omien perheenjäsenteni kanssa ja ammentaa heidän kokoemuksensa pohjalta uutta suuntaa. Jatkuva kehittyminen ja uudistuminen tuntuu luonnolliselta jatkumolta perheyrityksessä, jossa aina seuraava polvi peilaa omaa aikaansa tekemiseen. "

Voglian toimitusjohtaja Katriina Virtanen
Kristiina, Valtteri ja Katriina Virtanen

Kristiina Virtanen toimii Voglian HR- ja laatujohtajana.

"Minulle Vogliassa tärkeintä on vaalia osaamisen ja kokemuksen tuoman tiedon hyödyntämistä, jotta voimme valmistaa parempia tuotteita ja palveluita asiakkaillemme."

Kuvassa Katriina, Valtteri ja Kristiina.

Markku Virtanen toimi Voglian toimitusjohtajana vuosina 1995-2019, ja on vieläkin aktiivisesti mukana yrityksen taustatyössä.

"Minulle Vogliassa tärkeintä on että tehdään asiat mielummin tänään kuin joskus myöhemmin. Joustavasti ajassa liikkuminen on yrityksen tärkein toiminto. Tästä olemme pitäneet molemmat isäni Pertin kanssa kiinni Voglian alusta lähtien. "

Kuvassa Markku yhdessä Pauliinan kanssa.

Markku Virtanen
Eija Koski 80-luku, piirretty
Pertti Virtanen Lammin toimistossa

"Pertille tärkeintä oli viedä yritystä oikeaan suuntaan, aidosti kauniilla ja korkealaatuisilla tuotteilla, joille markkinoilta löytyy kysyntää. Lisäksi hän arvosti työntekijöitä, jotka osasivat perustella omat näkemyksensä siitä huolimatta, että ne eivät olleet aina samanlaisia kuin johtajalla. Luottamus omiin työkavereihin rakentui teoista, oma-aloitteisuudesta sekä innostuksesta annettuihin tehtäviin. ", Markku kertoo.

Kuvassa Pertti Lammin toimistossaan Voglian alkuvuosina.

Eija Koski 80-luku, piirros

Viimeksi katsomiasi