Vastuullisuus

Voglian tuotteet suunnitellaan ja kaavoitetaan Suomessa. 80 % tuotannostamme tuli vuonna 2021 Virosta omilta tehtailtamme. 20 % teetimme muualla, sillä osa tuotteistamme vaatii erikoisosaamista, materiaalivirtoja ja konekantaa, joihin omilla tehtaillamme ei ole resursseja. 79 % materiaaleistamme on valmistettu Euroopassa ja 21 % sen ulkopuolella.

ISLA Vihreä trenssitakki lähikuva

Vastuullisuus on ekologisuutta ja eettisyyttä. Ekologisuuteen kuuluvat vaatteen tuotannon ja valmistuksen sekä käytön ympäristökuormitus ja lopulta vaatteen kierrätettävyys sellaisenaan tai materiaalina. Eettisyys taas käsittää materiaalin ja vaatteen tuotantoon ja valmistukseen liittyvät ihmis- ja eläinoikeudet.

Pyrimme jatkuvasti kehittymään ja tekemään vuosi vuodelta enemmän vastuullisia valintoja. Olemme aina panostaneet laatuun ja pitkään käyttöikään. Meille vastuullisuustyö on pitkäjänteistä kehittämistä, jossa haluamme haastaa itseämme. Emme ole täydellisiä, vaan meillä on vielä paljon tehtävää, joten työmme aiheen kanssa jatkuu.

– Menettelyohje

Code of Conduct tarkoittaa eettistä ohjeistusta, jonka tehtävä on luoda yrityksen työntekijöille ja yhteistyökumppaneille pelisäännöt sekä ymmärrys siitä, miten organisaatiossa toimitaan - mitkä ovat tekemisen periaatteet ja millainen on toiminnan arvopohja.  
Voglian eettisessä säännöstössä keskitytään ihmisten, eläinten ja luonnon oikeudenmukaiseen kohteluun, mikä sisältää esimerkiksi turvallisen työympäristön takaamisen. 

Voit tutustua Voglian menettelyohjeeseen klikkaamalla tätä tekstiä.

Ompelukuva
Mallimestari sovittaa kauluspaitaa

– Suunnittelu & tuotannonohjaus

Tuotteemme suunnitellaan ja kaavoitetaan Suomessa. Suunnittelufilosofiamme on kehittää, muotoilla ja valmistaa tuotteita, jotka kestävät aikaa sekä ulkonäöllisesti että toiminnallisesti. Panostamme istuvuuteen ja suunnittelemme vaatteemme kehojen moninaisuutta kunnioittaen ja siitä iloiten. 

Luomme monikäyttöisiä, ajattomia ja pitkäikäisiä laatuvaatteita, jotka kestävät parhaimmillaan sukupolvilta toisille.  

Kangaspakat varastossa

– Materiaalit

Kaikki käyttämämme materiaalit valitaan huolellisesti. Tuotekehityksemme ja tuotantomme keskeisiä tavoitteita on etsiä ja hyödyntää materiaaleja, jotka pysyvät helposti hyvässä kunnossa. Pyrimme valmistamaan tuotteita, joita ei tarvitse pestä turhan usein ja jotka säilyvät kauniina sekä käyttökelpoisina pitkään.  

Suosimme tuotannossamme luonnon- ja kierrätysmateriaaleja. Kaikki materiaalimme eivät valitettavasti vielä ole ekologisesti ideaaleja, mutta päämäärämme on lisätä vastuullisten vaihtoehtojen osuutta systemaattisesti.

Voit tutustua materiaalikirjastoomme klikkaamalla tätä tekstiä.

– Tuotanto & tehtaat

80 % tuotannostamme valmistettiin vuonna 2021 Virossa omilla tehtaillamme Viljandissa ja Võrussa. Vierailemme tuotantopaikoissamme useita kertoja vuodessa valvomassa laatua ja tarkkailemassa työolosuhteita. Vaatteemme valmistetaan solutuotantona, jossa 2–3 hengen ryhmä ompelee tuotteemme alusta loppuun. Pienessä joukossa laadunvarmistus tehostuu ja kokonaisuuksien hallinta helpottuu. 

Osa tuotteidemme valmistuksesta vaatii resursseja, joita omilla tehtaillamme ei ole. Vuonna 2021 kaksikymmentä prosenttia tuotannostamme tuli muualta: 7 % Liettuasta, 5 % Turkista, 3 % Kiinasta, 2 % Suomesta, 1 % Italiasta, 1 % Intiasta 1 % Virosta.

Varastolla kangaspakat

– Logistiikka

Vuonna 2021 kompensoidun eli hiilineutraalin kuljetuksen osuus kaikesta logistiikastamme oli 84 %. Koska suurin osa tuotannostamme on Virossa, kuljetuksiemme välimatkat ovat melko lyhyitä. Tämä helpottaa logistisen hiilijalanjälkemme minimoimista merkittävästi.

Pyrimme kehittämään toimintamallejamme jatkuvasti lisätäksemme logistiikkamme ekologisuutta. Verkkokauppatilauksemme toimitetaan jo nyt 100-prosenttisen hiilineutraalisti.

Housut varastolla
Varastolla kangaspakat

– Kestävyys ja huolto

Kankaillemme tehdään pesutestit ja tuotteidemme toiminnallisuus sekä mukavuus varmistetaan koekäytössä. Laadimme testien perusteella hoito-ohjeet, kerromme materiaaliemme ominaisuuksista eri kanavissamme ja koulutamme asiakaspalvelussa toimivaa henkilökuntaamme. Näin asiakkaamme saa käyttötarkoituksiinsa sopivat tuotteet ja oppii huoltamaan niitä oikein materiaalia kunnioittaen. 

Tuotteiden käyttöiän pidentämisellä on välitön vaikutus luonnonvarojen säästämiseen. Valmistajana ja muotialan vaikuttajana haluamme korostaa vaatteen huollon merkitystä. 

– Hävikki & kierrätys

Pyrimme jo tuotteidemme suunnitteluvaiheessa minimoimaan hävikin ja hyödynnämme ylijäämämateriaalejamme aktiivisesti. Leikkuussa syntyvästä hukasta valmistamme tuotteita myyntiin ja PR-käyttöön.

Myyntimme reaaliaikainen seuranta ja tuotteidemme valmistus menikin mukaan ovat myös tärkeitä työkaluja hävikin välttämisessä. 

Lisäksi korjaamme lähes kaikki meille saapuvat reklamaatiotuotteet. Vaate on harvoin niin rikki tai pilalla, etteikö sitä voisi pelastaa. Miltei jokaisen verkkokauppamme palautuksen siistimme uudelleen myyntikelpoiseksi.

EM Scrunchie, ylijäämämateriaali

Vastuullisuus on Voglian elinehto. Emme voi valmistaa uusia tuotteita, ellemme tee sitä mahdollisimman eettisesti ja ekologisesti. Meille vastuullisuus on läpinäkyvyyttä ja konkreettisia tekoja.

– Mitä sinä toivoisit meiltä?

Emme ole vielä täydellisiä, mutta pyrimme jatkuvasti kehittymään ja tekemään vuosi vuodelta enemmän vastuullisia valintoja. Haluamme keskustella vastuullisuudesta avoimesti asiakkaidemme kanssa, informoida ja vaikuttaa yleisiin kulutustottumuksiin.

Tuotekohtaista faktaa löydät jokaisen vaatteemme omalta sivulta verkkokaupastamme. Muistathan myös seurata some-tilejämme, joilla jaamme monenlaista ajankohtaista tietoa tekemisestämme.

Olemme aina kiitollisia palautteesta ja kysymyksistä, joten älä epäröi ottaa yhteyttä. Voit tehdä sen helposti esimerkiksi alla olevalla lomakkeella.

Nappilaatikko varastolla

Viimeksi katsomiasi