VASTUULLISUUS

Voglialle vastuullisuus on aina ollut tärkeää. Kehitämme jatkuvasti toimintatapojamme, jotta tuotantomme olisi entistä läpinäkyvämpää sekä prosessimme ekologinen ja eettinen.

80 % tuotannostamme tulee Virosta omilta tehtailtamme. 20 % teetämme muualla, sillä osa tuotteistamme vaatii erikoisosaamista, materiaalivirtoja ja konekantaa, joihin omilla tehtaillamme ei ole resursseja. 74 % materiaaleistamme on tuotettu Euroopassa ja 26 % sen ulkopuolella.

Haluamme keskustella vastuullisuudesta avoimesti asiakkaidemme kanssa, välittää tietoa ja vaikuttaa kulutustottumuksiin. Tarkempaa tietoa löydät alta sekä jokaisen tuotteen omalta sivulta verkkokaupastamme. Seuraa ihmeessä myös someamme ja anna palautetta!

KYSYMYKSIÄ VASTUULLISUUDESTA

MITÄ TARKOITTAA VASTUULLISUUS?

Vastuullisuus on ekologisuutta ja eettisyyttä. Ekologisuuteen kuuluvat raaka-aineiden, materiaalien ja lopputuotteen eli vaatteen tuotannon ja valmistuksen ympäristökuormitus sekä käytön vaikutukset ympäristöön ja lopulta vaatteen kierrätettävyys sellaisenaan tai materiaalina. Eettisyys taas käsittää materiaalin ja vaatteen tuotantoon ja valmistukseen liittyvät ihmis- ja eläinoikeudet - eli käytännössä sen, miten eläviä olentoja monivaiheisessa prosessissa kohdellaan.

Koska yhteiskuntaamme on liian pitkään ohjannut maksimaalinen tehokkuusajattelu, ekologisuuden ja eettisyyden toteutumisessa on ollut ja on edelleen suuria ongelmia. Haluamme keskustella aiheesta avoimesti asiakaskuntamme kanssa, välittää tietoa ja vaikuttaa kulutustottumuksiin - tehdä yhteistyötä.

MISSÄ VOGLIAN TUOTTEET SUUNNITELLAAN?

Tuotteemme suunnitellaan ja kaavoitetaan Suomessa. Nykyiset designerimme toimivat Helsingissä ja Hyvinkäällä; kaavoitus tehdään edelleen kotipaikkakunnallamme Lammilla.

VOINKO ITSE VAIKUTTAA VOGLIAN TUOTTEISIIN?

Tottakai! Kehitämme tuotteitamme ja uusia innovaatioitamme yhdessä asiakkaidemme kanssa; käytämme muun muassa verkossa kerättäviä tuotearvosteluja suunnittelun tukena. Jokaisen uuden kokoelmamme mallikappaleet koekäytetään, jolloin niistä saadaan aitoja käyttäjäkokemuksia ennen, kuin lopulliset valmistuspäätökset tehdään. Mallikappaleistamme testataan esimerkiksi kankaan laatua, tuotteen suunnittelua sekä istuvuutta. Annathan myös rohkeasti palautetta niin täällä nettisivuillamme kuin somessakin!

Lisäksi voit suuresti vaikuttaa Voglian tuotteisiin niiden käyttäjänä. Sinä päätät, mitä vaatteelle sen ostettuasi tapahtuu. Pienillä asioilla, kuten pesuohjeiden noudattamisella ja muulla materiaalille sopivalla huollolla, on iso merkitys. Tuote säilyy kauniin siistinä, ja sen käyttöikä pitenee. Näin toimit sekä ympäristömme että kukkarosi hyväksi.

ONKO VOGLIA KERTAKÄYTTÖMUOTIA?

Päinvastoin. Pikamuodin sijaan Voglia keskittyy korkealaatuisiin, ajattomiin ja hyvin istuviin vaatteisiin, jotka on suunniteltu Suomessa. Tuotekehityksemme ja tuotantomme keskeisiä tavoitteita on etsiä ja käyttää materiaaleja, jotka pysyvät helposti hyvässä kunnossa ja jopa hylkivät likaa. Tällöin tuotteita ei tarvitse pestä turhan usein, ja ne säilyvät kauniina ja käyttökelpoisina pitkään. Myymälöidemme ja sähköisten kanaviemme asikaspalvelijat antavat mielellään vinkkejä tekstiiliemme huoltoon.

Laatumme näkyy myös second hand -kaupoissa ja kirppiksillä, joista voit löytää niin vanhaa kuin hieman uudempaakin Vogliaa erinomaisessa kunnossa. Kannustamme ihmisiä kierrättämään!

 

MUOTI KUORMITTAA YMPÄRISTÖÄ. MITÄ VOGLIA TEKEE ASIAN MUUTTAMISEKSI? 

Suosimme Voglian tuotannossa luonnon- ja kierrätysmateriaaleja, joiden osuutta valikoimastamme lisäämme jatkuvasti. Valmistamme esimerkiksi trikootuotteita neulosmateriaalista, johon on käytetty puun ja puuvillan uudelleenkierrätyksen avulla tuotettavaa Refibra TM -kuitua. Käytössämme on myös muun muassa tutkitusti haitta-aineettomia ja OEKO-TEX:in Standard 100:n mukaisesti valmistettuja kangaslaatuja.

Voglia ja sen kangastoimittajat ovat sitoutuneet noudattamaan REACH-asetusta, joka on Euroopan Unionin antama ohjeistus haitallisten kemikaalien käytöstä rajoituksineen ja valvontatoimineen. Terveyden- ja ympäristönsuojelun varmistaminen ja vaihtoehtoisten menetelmien kehittämisen edistäminen ovat asetuksen tärkeimpiä tavoitteita.

Tuotteemme on tehty ja tehdään kestämään pitkään; materiaalimme ovat laadukkaita ja vaatemallimme ajattomia. Toimintamme pääperiaatteita ovat avoimuus ja rehellisyys. Jaamme asiakkaillemme tietoa vastuullisesta kuluttamisesta ja tuotteidemme huollosta. Kannustamme asiakkaitamme mukaan keskusteluun ja kehittämään kulutuskulttuuriamme.

MISTÄ TIEDÄN, ETTÄ KÄYTTÄMÄNNE MATERIAALIT OVAT TURVALLISIA?

Voglia ja sen kangastoimittajat ovat sitoutuneet noudattamaan REACH-asetusta, joka on Euroopan unionin antama ohjeistus haitallisten kemikaalien käytöstä rajoituksineen ja valvontatoimineen. Terveyden- ja ympäristönsuojelun varmistaminen ja vaihtoehtoisten menetelmien kehittämisen edistäminen ovat asetuksen tärkeimpiä tavoitteita.

Kaikki käyttämämme materiaalit valitaan huolellisesti. Kankaillemme tehdään pesutestit, ja tuotteidemme toiminnallisuus sekä mukavuus varmistetaan koekäytössä. Laadimme testien perusteella hoito-ohjeet, kerromme materiaaliemme ominaisuuksista ja koulutamme myymälähenkilökuntaamme jatkuvasti. Näin asiakas saa käyttötarkoituksiinsa sopivat tuotteet ja oppii huoltamaan niitä oikein materiaalia kunnioittaen.

KUINKA HYVIN OLETTE SELVILLÄ TUOTANTO-OLOSUHTEISTANNE?

Tunnemme tuotantomme hyvin. 81 % tuotteistamme valmistetaan Virossa tytäryhtiömme tehtailla, joilla vierailemme useita kertoja vuodessa valvomassa laatua ja tarkkailemassa työolosuhteita. Noudatamme tehtaillamme Viron lainsäädännön mukaisia sosiaalisen vastuullisuuden ja työturvallisuuden periaatteita.

Tehtaidemme tuotannonohjaus ja -seuranta hoidetaan sähköisesti Lammilla eli Suomessa. Ohjeistamme itse tuotannon laadunvarmistuksen ja olemme päivittäin yhteydessä tehtaidemme työnjohdon kanssa.

Osa tuotteistamme vaatii erikoisosaamista, materiaalivirtoja ja konekantaa, joihin omilla tehtaillamme ei ole resursseja, joten 19 % tuotannostamme tulee muualta: 9 % Turkista, 6 % Kiinasta, 2 % Intiasta, 1 % Sri Lankasta ja 1 % Suomesta.

VALMISTETAANKO TUOTTEENNE KAUKOIDÄSSÄ?

Valmistamme suurimman osan eli 81 % tuotteistamme omilla tehtaillamme Virossa. Osa valikoimastamme vaatii erikoisosaamista, materiaalivirtoja ja konekantaa, joihin omilla tehtaillamme ei ole resursseja. 19 % tuotannostamme tulee siis muualta: 9 % Turkista, 6 % Kiinasta, 2 % Intiasta, 1 % Sri Lankasta ja 1 % Suomesta.

Euroopasta tuotteemme saapuvat Suomeen laivoilla ja rekoilla, mikä on sekä lentorahtia edullisempi että ekologisempi kuljetusmuoto.

MITEN KIERRÄTYS JA JÄTTEET ON HUOMIOITU VOGLIAN PROSESSEISSA?

Tutkimme jatkuvasti uusia tapoja kehittää prosessejamme ekologisemmiksi. Olemme lisänneet ja lisäämme koko ajan ympäristöystävällisten materiaalien osuutta valikoimastamme. Pyrimme minimihävikkiin, ja mahdollisia ylijäämäkankaita hyödynnämme uusissa mallistoissamme. Yritämme lisäksi jatkojalostaa kankaiden leikkuussa syntyvää hukkaa, josta valmistamme tuotteita esimerkiksi yrityslahjoiksi. Toisinaan myös myymme ja lahjoitamme leikkuujätteitä tai ylijäämäkankaita.

Pyrimme käyttämään paljon luonnonmateriaaleja, joista irtoavat kuidut eivät ole haitaksi ympäristölle. Neuvomme asiakkaitamme vaatehuollossa ja kierrätyksessä, jotta tuotteemme säilyisivät käyttökelpoisina mahdollisimman pitkään ja ne osattaisiin tarpeen vaatiessa kierrättää oikein.

Olemme vähentäneet tuotteidemme pakkaamisesta muovipusseihin. Valmistamme myymäläkuljetustemme suojapussit ylijäämäkankaista ja etsimme jatkuvasti uusia pakkausmateriaalivaihtoehtoja muovin vähentämiseksi. Kaikki henkarimme on valmistettu kierrätysmuovista tai puusta.

MITÄ TAPAHTUU MYYMÄTTÄ JÄÄNEILLE VAATTEILLENNE?

Seuraamme myyntiämme reaaliajassa ja valmistamme tuotteitamme menekin mukaan. Pyrimme siis lähtökohtaisesti minimoimaan ylijäämän ja materiaalihukan.

Asiakkaidemme reklamaatiotuotteet ensisijaisesti korjaamme; harvoin vaate on niin rikki tai pilalla, etteikö sitä voisi pelastaa. Lähes kaikki verkkokauppamme palautukset siistimme uudelleen myyntikelpoisiksi.

Myymättä jääneitä tuotteitamme sekä myymälöihin tuotuja käytettyjä vaatteitamme lahjoitamme esimerkiksi SPR:lle.

MITEN VASTUULLISUUS NÄKYY TYÖNTEKIJÖIDENNE ARJESSA?

Tiedotamme ja koulutamme henkilökuntaamme runsaasti; tavoitteemme on tehdä vastuullisuudesta perusta kaikelle toiminnallemme. Asiakaspalvelijoidemme tehtävä taas on jakaa informaatioita ekologisesta ja eettisestä kuluttamisesta ja elämäntavasta eteenpäin.

Toimistomme on lähes paperiton, sillä suurin osa dokumentoinnistamme on digitaalista ja prosessimme suunniteltu siten, että vältämme tulostamista. Kokoonnumme lisäksi usein palavereihin Skypen avulla.

Vastuullisuus, avoimuus, luottamus ja rohkeus ovat arvoja, jotka koko henkilökuntamme jakaa ja joihin päivittäinen työmme perustuu. Meillä on yhteinen tahto toimia paitsi asiakkaamme myös yhteiskuntamme ja planeettamme parhaaksi.

JÄIKÖ KYSYTTÄVÄÄ TAI HALUATKO ANTAA PALAUTETTA?

Ota rohkeasti yhteyttä sähköpostitse asiakaspalvelu@voglia.fi