Voglia ja Puro Design valmistavat Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirille suojavaatteita korona-ajan tarpeisiin

Voglia ja Puronen valmistavat Covid-19-pandemiaan suojavaatteita

Covid-19-pandemia on aiheuttanut sairaanhoidon suojavälineiden ja -vaatteiden kysynnän nousun ympäri maailmaa. Myös Suomessa tuotteista on pula. Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri etsii ratkaisuja lähituotannosta ja paikallisilta toimijoilta. Kotimainen muotibrändi Voglia ja terveydenhuollon työasuja valmistava Puro Design ottivat haasteen vastaan ja alkavat valmistaa yhdessä suojatakkeja sekä -päähineitä.

    Voglia Yhtiöt Oy omistaa osan Puro Design Oy:stä, ja yritysten välinen yhteistyö on tiivistä. Puronen-tuotteet valmistetaan Voglian Viljandin tehtaalla Virossa; yritykset jakavat lisäksi tietohallinnon ja logistiikan toimintoja. Yhteisen infrastruktuurin ja vakiintuneiden toimintamallien avulla suojavälineprojekti saatiin nopeasti käyntiin. Tuotteet on jo suunniteltu ja kankaat tilattu eurooppalaiselta valmistajalta - ensimmäinen suojavaate-erä ommellaan huhtikuun aikana. 
    Koronahoidon tarpeisiin kustomoidut takit ja lakit valmistetaan tarkoitukseen sopivasta kankaasta, joka kestää laitospesua ja on näin kertakäyttömateriaaleja vastuullisempi vaihtoehto.
    ”Yhteiskunnan kriisitilanteissa eettiset ja ekologiset valinnat korostuvat ja niiden merkitys on korvaamaton. Voglian lähituotanto Virossa mahdollistaa Suomen sairaanhoidon ketterän ja ripeän tukemisen poikkeustilassa”, Puro Designin toimitusjohtaja Matti Huhtinen toteaa.
    ”On hienoa, että meillä on mahdollisuus olla hyödyksi ja toimintamme pääsee vaikuttamaan vaikeasta ajasta selviämiseen. Jaksamista ja suuri hatunnosto nyt koko hoitohenkilökunnalle”, Voglian henkilöstö- ja laatujohtaja Kristiina Virtanen jatkaa.
    Voglia on 1983 perustettu suomalainen muotitalo ja perheyhtiö, jonka tuotteet ovat vastuullisia, laadukkaita ja ajattomia. Voglian vaatteet valmistetaan 81 % yrityksen omilla tehtailla Virossa. Puro Design on toiminut vuodesta 2009 tuottaen työvaatteita terveydenhuoltoon. Puronen-tuotteiden suunnittelussa ja valmistuksessa korostuvat funktionaalisuus ja kestävät materiaalit. 


Kristiina Virtanen — henkilöstö- ja laatujohtaja — Voglia Oy — kristiina.virtanen@voglia.fi
Matti Huhtinen — toimitusjohtaja — Puro Design Oy — matti.huhtinen@purodesign.fi

Viimeksi katsomiasi