VASTUULLISUUS

Voglian tuotteet suunnitellaan ja kaavoitetaan Suomessa. Vuonna 2020 72 % tuotannostamme tuli Virosta omilta tehtailtamme. 28 % teetimme muualla, sillä osa tuotteistamme vaatii erikoisosaamista, materiaalivirtoja ja konekantaa, joihin omilla tehtaillamme ei ole resursseja. 79 % kankaistamme on valmistettu Euroopassa ja 21 % sen ulkopuolella.

Voglialle vastuullisuus on aina ollut tärkeää. Kehitämme jatkuvasti toimintatapojamme, jotta tuotantomme olisi entistä läpinäkyvämpää sekä prosessimme mahdollisimman ekologinen ja eettinen.

Päivitämme vastuullisuussivujamme jatkuvasti tarjotaksemme mahdollisimman paljon ja mahdollisimman ajankohtaista tietoa.

   

VOGLIA & VASTUULLISUUS

Vastuullisuus on ekologisuutta ja eettisyyttä. Ekologisuuteen kuuluvat vaatteen tuotannon ja valmistuksen sekä käytön ympäristökuormitus ja lopulta vaatteen kierrätettävyys sellaisenaan tai materiaalina. Eettisyys taas käsittää materiaalin ja vaatteen tuotantoon ja valmistukseen liittyvät ihmis- ja eläinoikeudet.

Pyrimme jatkuvasti kehittymään ja tekemään vuosi vuodelta enemmän vastuullisia valintoja. Olemme aina panostaneet laatuun ja pitkään käyttöikään. Meille vastuullisuustyö on pitkäjänteistä kehittämistä, jossa haluamme haastaa itseämme tulevaisuudessa entistäkin enemmän. Emme ole täydellisiä, vaan meillä on vielä paljon tehtävää, joten työmme aiheen kanssa jatkuu.

SUUNNITTELU

Tuotteemme suunnitellaan ja kaavoitetaan Suomessa. Nykyiset designerimme toimivat Helsingissä ja Hyvinkäällä; kaavoitus tehdään edelleen kotipaikkakunnallamme Lammilla. Suunnittelufilosofiamme on kehittää, muotoilla ja valmistaa tuotteita, jotka kestävät aikaa sekä ulkonäöllisesti että toiminnallisesti. Panostamme istuvuuteen ja suunnittelemme vaatteemme kehojen moninaisuutta kunnioittaen ja siitä iloiten.

Luomme monikäyttöisiä, ajattomia ja pitkäikäisiä laatuvaatteita, jotka kestävät parhaimmillaan sukupolvilta toisille.  

   

   

MATERIAALIT

Kaikki käyttämämme materiaalit valitaan huolellisesti. Tuotekehityksemme ja tuotantomme keskeisiä tavoitteita on etsiä ja käyttää materiaaleja, jotka pysyvät helposti hyvässä kunnossa. Pyrimme valmistamaan tuotteita, joita ei tarvitse pestä turhan usein ja jotka säilyvät kauniina ja käyttökelpoisina pitkään.  

Suosimme tuotannossamme luonnon- ja kierrätysmateriaaleja. Kaikki materiaalimme eivät valitettavasti vielä ole ekologisia, mutta päämäärämme on lisätä niiden osuutta valikoimastamme systemaattisesti.

TUOTANTO JA TEHTAAT

Vuonna 2020 72 % tuotannostamme valmistettiin Virossa omilla tehtaillamme, jotka sijaitsevat Viljandissa ja Võrussa. Vierailemme niillä useita kertoja vuodessa valvomassa laatua ja tarkkailemassa työolosuhteita. Vaatteemme valmistetaan solutuotantona, jossa 2–3 hengen ryhmä ompelee tuotteemme alusta loppuun. Pienessä joukossa laadunvalmistus tehostuu ja kokonaisuuksien hallinta helpottuu. 

Osa tuotteistamme vaatii erikoisosaamista, materiaalivirtoja ja konekantaa, joihin omilla tehtaillamme ei ole resursseja, joten 28 % tuotannostamme tuli muualta: 9 % Kiinasta, 7 % Saksasta, 5 % Turkista, 2 % Suomesta, 2 % Intiasta, 1 % Liettuasta, 1 % Italiasta, 0,3 % Virosta ja 0,1 % Puolasta.

   

     

LOGISTIIKKA

95 % kaikista toimintamme kuljetuksista hoidetaan maa- ja 5 % lentoteitse. Pyrimme käyttämään mahdollisimman paljon hiilineutraalia kuljetusta, jonka nykyosuus vuonna 2020 logistiikastamme oli 80 % (vuonna 2019 55 %). Suurin osa tuotannostamme on lähialueilla eli Virossa, joten kuljetuksiemme välimatkat ovat suhteellisen lyhyitä, mikä helpottaa logistisen hiilijalanjälkemme minimoimista.

Kehitämme jatkuvasti toimintamallejamme lisätäksemme logistiikkamme ekologisuutta. Verkkokauppatilauksemme toimitetaan jo nyt 100-prosenttisen hiilineutraalisti.

KESTÄVYYS JA HUOLTO

Kankaillemme tehdään pesutestit ja tuotteidemme toiminnallisuus sekä mukavuus varmistetaan koekäytössä. Laadimme testien perusteella hoito-ohjeet, kerromme materiaaliemme ominaisuuksista eri kanavissamme ja koulutamme asiakaspalvelussa toimivaa henkilökuntaamme. Näin asiakkaamme saa käyttötarkoituksiinsa sopivat tuotteet ja oppii huoltamaan niitä oikein materiaalia kunnioittaen.

Tavoitteenamme on vähitellen luoda nettisivuillemme myös erillinen vaatehuoltoon keskittyvä ja siinä neuvova osio.

 

   

HÄVIKKI JA KIERRÄTYS

Pyrimme jo suunnitteluvaiheessa minimoimaan hävikin ja ylijäämäkankaitamme hyödynnämme uusissa mallistoissamme. Seuraamme myyntiämme reaaliajassa ja valmistamme tuotteitamme menekin mukaan. Leikkuussa syntyvästä hukasta valmistamme tuotteita myyntiin ja PR-käyttöön. Toisinaan myös myymme ja lahjoitamme leikkuujätteitä tai ylijäämäkankaita. Myymättä jääneitä tuotteitamme sekä myymälöihin tuotuja käytettyjä vaatteitamme lahjoitamme esimerkiksi SPR:lle.

Korjaamme lähes kaikki meille saapuvat reklamaatiotuotteet; vaate on harvoin niin rikki tai pilalla, etteikö sitä voisi pelastaa. Miltei jokaisen verkkokauppamme palautuksen siistimme uudelleen myyntikelpoiseksi.

AVOIMESTI KESKUSTELLEN

Haluamme keskustella vastuullisuudesta avoimesti asiakkaidemme kanssa, informoida ja vaikuttaa kulutustottumuksiin. Emme ole vielä täydellisiä, mutta pyrimme jatkuvasti kehittymään ja tekemään vuosi vuodelta enemmän vastuullisia valintoja.

Tuotekohtaista faktaa löydät jokaisen vaatteemme omalta sivulta verkkokaupastamme. Muistathan myös seurata someamme ja antaa rohkeasti palautetta! Otamme sen kiitollisina vastaan.