Yhteinen tahto

Vuonna 1983 isoisäni, tuohon mennessä jo merkittävän uran vaatetusalalla tehnyt Pertti Virtanen toteutti pitkäaikaisen haaveensa ja perusti oman naistenvaatekonseptin. ”Firma x”-nimellä pöytälaatikossa pyörineestä suunnitelmasta kuoriutui Voglia – suomeksi tahto. Arvomaailman lisäksi nimestä paistoi 80-luvun kansainvälistyminen sekä alkuperäinen ajatus laadukkaasta, pitkälti italialaisista kankaista valmistetusta, Italia-henkisestä mallistosta.

Omaa polkua kulkien

Hämeen sydämessä Hämeenlinnassa ensimmäiset tikkinsä saanut Voglia halusi olla kuitenkin ennen kaikkea suomalainen yritys. Tapamme toimia on tänäkin päivänä pitkälti sama, suomalaisittain poikkeuksellinen; Meillä on yhä oma suunnittelu, kaavoitus, testaus, tuotanto, myymäläketju sekä verkkokauppa. Vastuu isosta kokonaisuudesta tuo mukanaan myös vapautta – ketteryyttä muuttaa suuntaa, reagoida kysyntään ja kulkea omaa polkua.

Tunnustus hyvästä työstä

80-luvun myötä olkatoppaukset kasvoivat ja samalla kasvoimme myös me. Vuosien ajan taitava suunnittelijamme piirsi suomalaiselle naiselle hiihtarit, haalarit, city-shotrsit, chanel-jakut, tunikat ja lopulta tuli Kultainen Vaatepuu vuonna 2005. Suomen silloinen presidentti Tarja Halonen ojensi meille tämän arvostetun muotialan palkinnon tunnustuksena korkealaatuisesta suomalaisesta työstä, omaperäisestä suunnittelusta, kaupallisuudesta ja vientikelpoisuudesta. 

Se pukee sinua

Yli koko 30-vuotisen historiamme ajan olemme olleet vahvasti perheyritys. Isäni Markku ja äitini Kristiina aloittivat työskentelyn Voglialla pian sen perustamisen jälkeen ja nyt myös kolmas polvi – minä sekä veljeni ja siskoni– kannattelee isoisämme haaveesta alkanutta tarinaa. 

Samat kulmakivet, joiden varaan Pertti konseptia lähti rakentamaan, tukevat tekemistämme yhä tänäkin päivänä. Hiotun mitoituksen, valikoiman ja palvelun avulla tahdomme tarjota jokaiselle naiselle mahdollisuuden arvostaa itseään. Olla itsenäinen ja ihana juuri sellaisena kuin on. 

Katriina Virtanen
Toimitusjohtaja

Katriina Virtanen Voglian uusi toimitusjohtaja