Design

Paula Polkumaa

Pääsuunnittelijamme Paula Polkumaa aloitti uransa kansainvälisesti työskennellen Saksassa ja Iso-Britanniassa. 2010-luvun alussa hän kaipasi paikoilleen asettumista ja palasi Suomeen. Paula on työskennellyt vaatesuunnittelijana yli 20 vuoden ajan. Voglialla hän suunnittelee valtaosan tuotteistamme sekä vastaa mallistomme yleisen rakenteen ja materiaalien hallinnasta.

“Luova prosessini on hallittua kaaosta, jossa kerään ideoita, kasaan materiaaleja ja tutkin väriyhdistelmiä”, Paula kuvailee.

Hänen työskentelynsä on rönsyilevää mutta kontrolloitua - isotkin kokonaisuudet rakentuvat taidokkaasti yksityiskohtia unohtamatta. Paulan työtapa on toimiva sekoitus analyyttisyyttä ja intuitiivisuutta.

“Tekemiseni perustuu usein yllättävällä tavalla kiehtoviin värikomboihin tai muotoihin. Legendaariset visuaalista ajattelua uudistaneet taiteilijat, kuten Klee, Matisse ja Rothko, ovat vaikuttaneet työskentelyyni. Olen myös erityisen inspiroitunut nykykuvittajista; esimerkiksi Rosie McGuinessin työt ovat todella upeita.”

Pääsuunnittelija Paula Polkumaa
Suunnittelu Pantone-värikartat

Muotoilussamme klassisuus yhdistyy pehmeyteen, vastuullisiin materiaaleihin ja viehättäviin siluetteihin funktionaalisuutta unohtamatta. Suunnittelufilosofiamme on kehittää, muotoilla ja valmistaa tuotteita, jotka kestävät aikaa sekä ulkonäöllisesti että toiminnallisesti. Panostamme istuvuuteen ja suunnittelemme vaatteemme kehojen moninaisuutta kunnioittaen ja siitä iloiten. Tuotteemme suunnitellaan ja kaavoitetaan Suomessa.

Salla-Maaria Syvänen

Suunnittelijamme Salla-Maaria Syväsen tausta on yhdistelmä muotoilijuutta ja insinööriyttä; hän on opiskellut tekstiili- ja vaatetusalaa molemmista näkökulmista. Viimeisen 10 vuoden ajan Salla-Maaria on työskennellyt monenlaisissa kansainvälisissä tehtävissä. Voglialla hän tekee kuoseja ja suunnittelee osan tuotteistamme.

“Kutsun erityisesti kuosisuunnitteluprosessini alkua sotkemiseksi”, hän naurahtaa. “Se on kontrolloimatonta luonnostelua, jossa tuotan paljon materiaalia lyhyessä ajassa monilla erilaisilla välineillä ja väreillä.”

Salla-Maarian lopullisissa designeissa näkyvät hänen oma tyylinsä, ajan henki sekä erilaiset inspiraation lähteet - kuten kirjat, kuvataide, musiikki ja sosiaalinen media.

“Eräs lempitaitelijoistani on italialainen Felice Casorati. Löysin hänen työnsä muutamana vuosi sitten vierallessani Ateneumissa ja olin myyty saman tien. Pidän todella paljon Casoratin asetelmien ja henkilökuvien maagiselle realismille tyypillisestä oudosta tunnelmasta sekä teosten murretusta värimaailmasta. Hänen taiteessaan on myös vahva tekstiilisuunnittelullinen ote, joka viehättää minua ammattilaisena.”

Suunnittelija Salla-Maaria Syvänen
Suunnittelu luonnostelua

Suunnittelutyömme punaisena lankana on luoda tuotteita, jotka kestävät aikaa. Ajattomuus on meille vastuullisuutta, ja se ohjaa suunnitteluprosessiamme monin tavoin. Tuotteidemme siluetit ja kuosit kestävät yli sesonkien; materiaalivalintojamme ohjaa pitkäikäisyys. Panostamme mallistojemme harmonisuuteen ja värivalintoihin, jotta asiakkaamme voivat helposti yhdistellä eri sesonkiemme tuotteita. Jokaisella tuotteella on paikkansa osana mallistokokonaisuutta.

Pyrimme suunnittelemaan tuotteita, jotka sopivat mahdollisimman monenlaisille kehoille ja käyttäjille. Ajatteluamme ohjaa filosofia, jossa onnistunut tuote on ostajalleen rakas ja sen vuoksi pitkään käytössä.

Viimeksi katsomiasi