Tämän kesän matkakohteeksi valitsimme Marrakechin Marokossa. Marrakech ja varsinkin vanhakaupungin osa Medina on erittäin autenttinen niin fiilikseltään, rakennuksiltaan, ruuiltaan sekä pakallisia ihmisiä myöten. Liikenteessä vähemmistössä ovat autot, jotka eivät vanhan kaupungin kaduille edes mahtuisi. Sen sijaan jalankulkijat saavat väistää täyteen lastattujen pyörien, aasien ja skootterin alta. 


Ihmisiä riittää kapeilla kaduilla päivisin, moskeijat antavat päivään rytmin rukouskutsuineen, ja paikalliset miehet ja naiset tekee touhukkaasti töitään liikkeissään ja katukuvassa. 

Tarjolla bazaareissa on niin valtavan upeasti maalattuja saviastioita, kauniskuvioisia sisustustekstiilejä kirkkaissa väreissä, maalauksia, koruja ja eksoottisia mausteita. Varaudu tinkimään, bazaareissa kaupankäyntiin kuuluu tinkiminen, ja ostaminen on tapahtuma itsessään. Marrakechiin kannattaakin lähteä puolityhjällä matkalaukulla, ja jättää tilaa tuliaisille kotiin. Kauneustuotteista kannattaa ostaa Argan öljyä, jota myös sanotaan marokkolaiseksi kullaksi sen hoitavien ominaisuuksien johdosta. 

Aurinko nousee aikaisin Marokossa, keskipäivällä se on jo liian kova kuvattavaksi ja illalla aurinko on aivan maagisen kaunis ja pehmeä – Afrikan aurinko! Juuri edeltävät kaksi viikkoa oli satanut vettä, joten saavuimme juurikin sopivaan aikaan, aurinko oli kuin tilauksesta ilmestynyt taivaalle. Kuvauspäivämme olikin pitkä ja tehokas! 

 

Majoitumme kuvausporukalla kauniissa paikallisessa Riadissa, kolmikerroksinen marokkolainen villassa, jossa kuvasimme. 

 

Kevyissä kesävaatteissa, jotka ovat luonnon materiaaleista valmistettuja oli ihanan viileä kuvata kun ulkona oli +30 astetta. Muista että Marokko on muslimimaa, ja etenkin suurempien kaupunkien ulkopuolella kannattaa peittää olkapäät ja polvet. Meidän kevyet tencelmix-caprit, halatit, ja HUKATON-kimono olivat ihania matkavaatteina. 

Katso uusi kesämallistomme tästä>>