SUOMALAINEN TYÖ

Kaikki tuotteemme suunnitellaan, kaavoitetaan ja testataan Suomessa, jossa meillä on myös oma kahdeksan liikkeen myymäläketjumme ja verkkokauppamme. Työllistämme siis designereidemme ja kaavoittajiemme lisäksi joukon monenlaisia hallinnon, hankinnan, markkinoinnin, myynnin ja logistiikan ammattilaisia.

Pääkonttorimme sijaitsee edelleen Hämeenlinnan Lammilla, ja 37-vuotiasta brändiämme johtaa isoisänsä ja isänsä jalanjäljissä Katriina Virtanen. Vaikka valtaosa Voglian valikoimasta tuotetaan omilla tehtaillamme Virossa, noin 400 kilometrin päässä kotipaikkakunnaltamme, sekä alihankintana muissa maissa, on suomalaisen työn osuus toiminnastamme merkittävä ja jopa poikkeuksellinen.

KOTIMAISUUSASTE

Tiesitkö, että ostaessasi suomalaisen brändin vaatteen Suomesta, sen hinnasta jää noin 80 % kotimaahan, vaikka tuote olisi valmistettu ulkomailla? (Suomen Tekstiili ja Muoti ry)

”Kotimaisuusaste tarkoittaa suomalaisten kustannusten osuutta tuotteen tai palvelun omakustannusarvosta. Laskelmassa otetaan huomioon kaikki tuotteeseen tai palvelun tuotantoon kohdistuvat kustannukset.” (Suomalaisen Työn Liitto)

Meidän tuotteidemme keskimääräinen kotimaisuusaste on 87 %. Näin ollen 139 euron Voglia-ostoksestasi jää Suomeen keskimäärin 119 euroa, mikä vastaa noin yhden suomalaisen tekstiili- ja vaatetusalan työntekijän keskimääräistä päiväpalkkaa. Luku on muodostettu Elinkeinoelämän keskusliiton palkkatietojen mukaan ja laskennassa on huomioitu kaikki alan työntekijät: suunnittelijat, tuotekehittäjät, kaavoittajat, hankkijat, ompelijat sekä hallinnon, markkinoinnin, myynnin, asiakaspalvelun, logistiikan ja muiden osa-alueiden ammattilaiset.

Listasimme alle kolme erityyppistä tuotettamme taustatietoineen esimerkkinä kotimaisuusasteemme muodostumisesta ja siitä, mitä kaikkea yksittäisen vaatteen valmistus ja myynti vaativat.

LOVIISA-MOHAIRNEULE

Loviisa-neuleemme on suunniteltu ja valmistettu Suomessa.

Suunnittelemme tuotteen itse ja kotimainen yhteistyöyrityksemme Satakunnan Siikaisissa valmistaa meille mallikappaleen. Teemme pesu- ja käyttötestin, minkä jälkeen neulevalmistaja tuottaa meille myyntierän toiveidemme mukaan. Vain vaatteen valmistusmateriaali tulee ulkomailta - Loviisa-neuleen lanka on tehty Italiassa, ja sen kuitujen alkuperämaa on Etelä-Afrikka.

Tuotteen kotimaisuusaste on 93 %.
Oma työ: 78 %.
Suomalainen alihankintatyö: 15 %.

Ulkomaisen työn osuudeksi jää 7 %.
Materiaali: 7 %.

ANNABELLA-HOUSUT

Annabella-housumme on suunniteltu Suomessa ja valmistettu Virossa omalla tehtaallamme.

Suunnittelemme, kaavoitamme sekä laatu- ja tuotetestaamme vaatteen Etelä-Suomessa. Myös hankinnan toimenpiteemme sekä logistiikkamme hoidetaan Lammilla. Tuotteen Öko-Tex-sertifioitu materiaali tulee Ranskasta - housukangas leikataan sekä vaate ommellaan ja viimeistellään Virossa omalla tehtaallamme.

Tuotteen kotimaisuusaste on 87 %.
Oma työ: 87 %.

Ulkomaisen työn osuudeksi jää 13 %.
Viron työ: 7 %.
Materiaali: 6 %.

HOLLY-FARKUT

Holly-farkkumme on suunniteltu Suomessa ja valmistettu Turkissa.

Suunnittelemme, teemme ohjeistuksen tuotannolle ja laatu- ja tuotetestaamme vaatteen Suomessa. Tuotteen Öko-Tex-sertifioitu materiaali tulee Turkista, joka on nykyaikaisine koneistoineen yksi maailman johtavista denimkankaiden tuotekehitysmaista. Turkkilaiset yhteistyökumppanimme ovat innovatiivisia ja kehittävät muun muassa farkkujen pesuefektejä jatkuvasti aikaisempaa ekologisemmiksi. Sekä Holly-farkkujen leikkuu, ompelu että viimeistely pesuineen tehdään myös Turkissa, mikä on logistisesti vastuullisempaa kuin kuljettaa materiaalia ja tuotetta eri maihin eri valmistusvaiheita varten.

Tuotteen kotimaisuusaste on 86 %.
Oma työ: 86 %.

Ulkomaisen työn osuudeksi jää 14 %.
Materiaali ja alihankintatyö: 14 %.