MUOTI KUORMITTAA YMPÄRISTÖÄ. MITEN VASTAATTE?

Voglia ja sen kangastoimittajat ovat sitoutuneet noudattamaan REACHia, joka on Euroopan Unionin antama asetus haitallisten kemikaalien käytön rajoituksista ja valvonnasta.

Suosimme luonnonmateriaaleja ja kierrätysmateriaaleja. Valmistamme trikootuotteita neulosmateriaalista, johon on käytetty puun ja puuvillan uudelleenkierrätykseen perustuvaa Refibra TM kuitua. Valikoimissamme on myös tuotteita neulosmateriaaleista, jotka ovat tutkitusti haitta-aineettomia Oeko-Tex R Standard 100 mukaisesti valmistettuja.

Valikoimistamme löytyvät myös eco-farkut, jotka on valmistettu luomupuuvillasta ja kierrätyspolyesteristä. 

 

MISTÄ TIEDÄN, ETTÄ KÄYTETYT MATERIAALIT OVAT TURVALLISIA?

Laaturimamme on korkealla. Kaikki käyttämämme materiaalit ja tuotteet testataan huolellisesti. Kankaille tehdään pesutestit ja tuotteiden toiminnallisuus sekä mukavuus varmistetaan koekäytössä. Laadimme testien pohjalta hoito-ohjeet, kerromme kankaiden ominaisuuksista ja koulutamme myymälähenkilökunnan. Näin asiakas osaa huoltaa tuotteitaan oikein ja niistä on iloa pitkään. 

 

KUINKA HYVIN OLETTE SELVILLÄ TUOTANTO-OLOSUHTEISTA?

Tunnemme tehtaat hyvin ja olemme päivittäin tekemisissä paikallisen työnjohdon kanssa. Tuotannon ohjaus ja seuranta hoidetaan reaaliajassa Lammilta käsin ja olemme itse ohjeistaneet tuotannon laadunvarmistuksen. Noudatamme tehtailla maan lainsäädännön mukaisia sosiaalisen vastuullisuuden ja työolosuhteiden turvallisuuden periaatteita.

Vierailemme tehtailla säännöllisesti, jotta varmistumme työn laadusta ja työntekijöiden työolosuhteista. 

 

VALMISTETAANKO TUOTTEET KAUKOIDÄSSÄ?

Valmistamme tuotteet omilla tehtaillamme lähituotantona Virossa. Erikoistuotteet hankimme muutamasta eurooppalaisesta tehtaasta, jossa myös niiden materiaalit valmistetaan. Euroopasta tuotteet kulkevat Suomeen laivoilla ja rekoilla, eikä lentorahtia tarvitse käyttää. Näin toimimalla toimitusketjusta tulee ekologisempi.

 

MISSÄ VOGLIAN TUOTTEET SUUNNITELLAAN?

Tuotteet suunnitellaan Suomessa. Suunnittelemme ja kaavoitamme tuotteet materiaalihukkaa minimoiden. Käytössämme on 3D suunnittelu- ja kaavaohjelmisto, jonka avulla suunnittelun ja kaavoituksen varmuus ja laatu paranevat, koska tekijät voivat katsella yhtä aikaa samaa virtuaalista mallinukkea, vaikka eri paikkakunnilla.

 

VOINKO ITSE VAIKUTTAA VOGLIAN TUOTTEISIIN?

Kyllä voit. Kehitämme tuotteita ja uusia innovaatioita yhdessä asiakkaiden kanssa ja käytämme verkossa kerättäviä tuotearvosteluja suunnittelun tukena. Uuden malliston mallikappaleet koekäytetään jolloin niistä saadaan aitoja käyttäjäkokemuksia ennen kuin lopulliset valmistuspäätökset tehdään.

 

ONKO VOGLIA KERTAKÄYTTÖMUOTIA?

Päinvastoin. Pikamuodin sijaan Voglia keskittyy korkealaatuisiin, ajattomiin ja istuviin vaatteisiin, jotka on suunniteltu Suomessa. Tuotekehityksemme keskeinen tavoite on etsiä materiaaleja, jotka pysyvät ryhdikkäänä ja hylkivät likaa, jolloin tuotteita ei tarvitse pestä usein ja ne säilyttävät kuosinsa ja värinsä pitkään. Voglia-tuotteet ovat kestäviä ja niitä ostetaan ja myydään käytettyjen tuotteiden kaupoissa hyvällä hinnalla.

Mielestämme onkin tärkeää, että tuotteita huolletaan hyvin ja ne käytetään mahdollisimman kauan. 

 

MITEN KIERRÄTYS JA JÄTTEET ON HUOMIOITU VOGLIAN PROSESSEISSA?

Etsimme jatkuvasti uusia tapoja hyödyntää leikkuussa syntyvää hukkaa ja ylijäämämateriaalia, josta teemme tuotteita esimerkiksi myyntiin ja yrityslahjoiksi. Seuraamme kiertotalouden mahdollisuuksia ja suosimme kierrätysmateriaaleja.

Olemme vähentäneet ja luopuneet osan tuotteiden pakkaamisesta muovipusseihin. Valmistamme myymäläkuljetusten tuotesuojapussit ylijäämäkankaista ja haemme jatkuvasti pakkausmateriaalivaihtoehtoja muovin vähentämiseksi.  Kaikki henkarimme ovat kierrätysmuovista tai puusta valmistettuja.

 

MITÄ TAPAHTUU MYYMÄTTÄ JÄÄNEILLE VAATTEILLE?

Valmistamme vain sen verran, kun myymme. Seuraamme myyntiä reaaliajassa ja valmistamme tuotteita menekin mukaan. Tämä on avain kestävään kehitykseen ja myös paras tapa välttää materiaalihukkaa. Tulevaisuudessa haluamme valmistaa customoituja tuotteita asiakkaan tarpeeseen järkevään hintaan.

 

MITEN VASTUULLISUUS NÄKYY TYÖNTEKIJÖIDEN ARJESSA?

Tiedotamme ja koulutamme henkilökuntaa vastuullisuusasioista ja jalkautamme vastuullisuusasiat osaksi prosessejamme. Toimistomme on lähes paperiton, sillä kaikki dokumentointi on digitaalista ja prosessit on suunniteltu siten, että vältämme paperien tulostamista. 

Kokoonnumme palavereihin skypen avulla ja vältämme turhaa kulkemista. 

Koko henkilökunta jakaa samat arvot päivittäisessä työssään; AVOIMUUS, LUOTTAMUS, VASTUULLISUUS ja ROHKEUS. Tästä syystä meillä on yhteinen tahto ja näkemys toimia aina asiakkaan parhaaksi tilanteen vaatimalla tavalla, näin olemme toimineet 35 vuotta nyt jo kolmannessa sukupolvessa.