Tietosuoja, evästeet



 

TIETOSUOJA

Voglia Oy verkkokaupan asiakkaan ja myymälän rekisteröityneen kanta-asiakkaan tulee olla täysi-ikäinen.

Henkilötietojen käsittelyssä ja rekisteröinnissä menetellään EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR, 2016/679), sitä täydentävän yleisen tietosuojalainsäädännön sekä nykyisen henkilötietolain (523/1999) mukaisesti.

Käytämme voglia.fi sivuilla evästeitä parantaaksemme toimintaamme ja sinun käyttökokemustasi.

 

Tietosuojaseloste:

Rekisterin nimi: Voglian Oy asiakastietorekisteri

Rekisterinpitäjä: Voglia Oy (Y-tunnus: 2305968-9 ), Häkylätie 12, FI-16900 LAMMI

 

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus:

Rekisteriin tallennettuja henkilötietoja käytetään asiakassuhteiden hoitamiseen, yhteydenottojen hoitamiseksi, markkinointitarkoituksiin sekä muihin verkkopalveluihin liittyviin tarkoituksiin:

  • tuotteiden tarjoaminen ja markkinointi
  • kanta-asiakasohjelma ja verkkokaupassa tunnistautuminen
  • asiakaspalvelu ja tilaukset
  • tuotteiden, tarjousten ja palvelujen kehittäminen
  • tilastointiin ja analytiikkaan
  • jotta voimme tunnistaa sinut vieraillessasi verkkosivuillamme tai myymälöissämme saadaksesi personoitua palvelua

 

Rekisterin pitämisen peruste:

Rekisterin pitäminen ja sen käyttö perustuvat antamaasi suostumukseen tietojesi käytöstä (kirjallisesti myymälässä, uutiskirjeen tilaamalla voglia.fi sivustolta tai verkkokaupassamme asioidessasi "virailijana" tai "rekisteröityneenä asiakkaana"). Lähtökohtaisesti emme käsittele alle 18-vuotiaiden henkilötietoja.

 

Rekisterin tietosisältö:

Rekisteriin tallennetaan seuraavia tietoja:

  • perustiedot / tunnistamistiedot (nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero, postiosoite)
  • syntymävuosi
  • verkkokaupan käyttäjätiliisi liittyvä tieto (käyttäjätunnus)
  • verkkosivuillamme asiointiin liittyvä tieto (ml. evästeet)
  • ostohistoria
  • yhteydenottosi asiakaspalveluumme (ml. reklamaatiot, tuotetiedustelut) 
  • kampanjoihin ja arvontoihin liittyvä tieto
  • antamasi tieto markkinointiluvista ja markkinointikiellosta

Emme kerää verkkokaupassa asioivien henkilöiden maksutietoja, maksujen käsittelyssä käytetään ulkopuolisia palveluntarjoajia (Klarna Oy)

 

Säännönmukaiset tietolähteet:

Rekisterin tietolähteinä tietojen osalta ovat asiakkaan itsensä ilmoittamat ja toimittamat tiedot

  • perustiedot (nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero, postiosoite)
  • syntymävuosi (vapaaehtoinen)
  • yhteydenotot asiakaspalveluumme
  • kampanjoihin ja arvontoihin osallistuminen
  • suoramarkkinointikiellot

Muut tietolähteet:

  • Google Analytics
  • kassajärjestelmät
  • sosiaalisen median kanavat
  • voimme ostaa 3. osapuolilta tietoja, jotka täydentävät asiakastietoja (ml. viranomaisten ylläpitämät, julkiset rekisterit)

 

Tietojen luovutukset:

Emme luovuta, vuokraa tai myy henkilö- tai asiakastietoja kolmansille osapuolille.
Asiakastietoja ei luovuteta EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.
 
Poikkeuksena ovat:
  • henkilötietoja käsittelevät, hyväksytyt kolmannet osapuolet, joille tietoja voidaan luovuttaa sovellettavan lain mukaisesti (Hyödynnämme ostokäyttäytymis- ja selaustietoja yhteistyökumppanien kanssa, jotta voimme paremmin tarjota sinua kiinnostavia tuotteita ja tarjouksia.)
  • toiminnan kehittämiseen ja raportointiin liittyvä tieto, josta yksittäisiä henkilöitä ei ole tunnistettavissa
  • rikosepäilyihin liittyvien tietojen luovutus viranomaisille

 

Rekisterin suojauksen periaatteet:

Huolehdimme asiakastietojen suojaamisesta asianmukaisin teknisin ja organisatorisin suojatoimin. Suojaamme asiakastiedon erilaisilla fyysisillä ja sähköisillä menetelmillä sekä ohjeistuksin. Ainoastaan rajatulla henkilöstöllä on pääsy asiakastietoihin. Tietojen siirtäminen julkisen verkon (internet) kautta ei kuitenkaan koskaan ole täysin turvallista. Vaikka pyrimme suojaamaan asiakastietoja kaikin kohtuullisin keinoin, emme voi taata sivustollemme lähettämiesi tietojen tietoturvaa, vaan niiden lähettäminen on lähettäjän vastuulla. Kun olemme vastaanottaneet tietoja, pyrimme estämään asiakastiedon luvattoman käytön tietoturvakäytäntöjemme ja teknisen suojauksen avulla. Kaikki työntekijämme ja hyväksyttyjen kolmansien osapuolten työntekijät, joille myönnetään pääsy asiakastietoihin, ovat velvollisia pitämään tiedot salassa.

Säilytämme tietojasi vain sen ajan ja niiltä osin kuin tietosuojaselosteessa on niiden käyttötarkoituksia kuvattu. Kassajärjestelmään ja maksamiseen liittyviä tietoja säilytämme laissa asettettujen velvollisuuksien mukaisesti.

 

Rekisteröidyn oikeudet:

Rekisteröidyllä henkilöllä on seuraavat oikeudet:

  • saada tietoosi sinua koskevat henkilötiedot, tiedot toimitetaan jäljennöksen muodossa
  • pyytää tietojensa oikaisemisesta
  • pyytää tietojensa poistamista – mikäli tämä on lainsäädännön tai yhtiön ja asiakkaan edun puitteissa mahdollista
  • vastustaa henkilötiedon käsittelyä tai peruuttaa suostumuksensa tiedon käsittelyyn
  • tehdä valitus valvontaviranomaiselle
  • pyytää tietojen siirtämistä, mikäli se on teknisesti mahdollista

Voglian velvollisuus on todentaa rekisteröidyn henkilöllisyys, jotta em. tietopyyntöihin voidaan vastata.

 

Yhteyshenkilöt ja yhteystiedot rekisteriä koskevissa asioissa:

tietosuoja@voglia.fi,  puh. +358 3 6281 81 (vaihde)
Mari Laitala: mari.laitala@voglia.fi
Liisa Kainulainen: liisa.kainulainen@voglia.fi