Kerro se väreillä

Värien vaikutus mielialaan, tunteisiin ja jopa tekemiimme päätöksiin ei ole mikään uusi asia. Väreillä voit kertoa tarinaa, vaikuttaa vastapuoleen, tsempata omaa oloa tai vaikkapa ottaa kantaa. Kun opettelet viestimään väreillä, opit lukemaan muita, mutta tekemään myös hyviä valintoja oman arjen avuksi.

Mikäli voimakas värien käyttö tuntuu vieraalta, aloita pienesti ja lisää sävyjä fiiliksen mukaan. Kokeile maustaa asuasi ja vahvistaa viestiäsi vaikkapa värikkäällä laukulla, huivilla, koruilla tai kengillä. Joskus sopivansävyinen huulipunakin riittää tekemään halutun vaikutuksen!

Tutustu värien viesteihin ja ota hiljainen vaikuttaminen osaksi omaa arkeasi.

 

VAKUUTA

Sinistä väriä pidetään olemukseltaan vakaana ja luotettavana. Pukeutumalla siniseen viestit turvallisuutta ja rauhaa: olet kuin tuulahdus meren ääreltä, levolliselta lomamatkalta. Luot ympärillesi hyvää oloa ja saat ihmiset vakuuttuneiksi asiastasi.

VAIKUTA

Onko edessä päivä, jolloin tarvitse itseluottamusta? Pukeudu punaiseen. Sen lisäksi, että punainen energisoi, se vahvistaa myös hallinnan tunnetta ja herättää huomiota. Punaisessa olet valmis ottamaan haasteet vastaan.

TYYNNYTÄ

Vihreä on hyvinvoinnin väri. Sitä pidetään rauhoittavana ja se tehostaa myös muiden värien kylläisyyttä. Oletko menossa pitämään henkilöstöpalaveria vaikeasta aiheesta tai valvomaan vaikkapa koetta? Helpota muiden tai omaa stressiä pukeutumalla vihreään.

TEHOSTA

Optimistinen oranssi piristää tunnelmaa ja keltainen innostaa. Ripauksella oranssia saat asuusi esimerkiksi vaaleanpunaiseen yhdistettynä energiaa, joka stimuloi ja virkistää.

PALJASTU

Valkoinen on tyhjä taulu, joka tarjoaa tilaa luovuudelle. Valkoisiin pukeutumalla kerrot olevasi aito ja rehellinen, joten kun haluat jättää mystiikan sikseen, tiedät, mitä valita. Neutraalia, puhdasta valkoista pidetään myös merkkinä hienostuneisuudesta.

TASAPAINOTA

Sopivasti käytettynä harmaa kertoo myötämielisyydestä ja käytännöllisyydestä. Kun haluat järjen äänen kuuluviin, valitse harmaa. Ajaton harmaa antaa hyvän taustan rohkeillekin värikokeiluille, mutta liiallinen käyttö saattaa viestiä alakulosta.

VALLOITA

Tarvitaanko päivään lempeää lähestymistä? Vai haluaisitko korostaa naisellista eleganssia? Murretut punaisen sävyt violetista fuksiaan ja vaaleanpunaiseen viestivät päättäväisen itsevarmuuden sijaan pehmeämpiä arvoja kuten luovuutta ja rauhaa, viisautta ja kunnioitusta.

PYSÄYTÄ

Yksi käytetyimmistä väreistä vaatteissa on aina niin ajaton musta. Voimaan, älyyn ja viisauteen liitettävä väri myös hoikistaa ja antaa tyylikkään vaikutelman. Liiallinen ja jatkuva mustan käyttö voi vaikuttaa erikoisuuden tavoittelulta, mutta kun haluat korostaa auktoriteettia, tämä on värisi.

 

Löydät tuotteistamme vakuuttavaa sinistä, rohkeaa punaista, lempeää lilaa, energistä oranssia, pehmeää pinkkiä ja vakaata mustaa. Käytä yhdistellen, asusta ajatuksella tai tee koko asustasi viesti. Väriläiskät löydät Voglia-myymälöistä ja Vogliashopista.