11 staycation ideaa

Staycation - loma, jolla pysytään kotiseudulla! Mikä on parasta sinun kotiseudullasi, ja miten siellä voi viettää ihania lomapäiviä? 

Meidän pääkonttori ja tehdas ovat Lammilla, lähellä luontoa. Lammilla on Evon retkeilyalue, jossa voi kävellä helpoilla luontopoluilla suojelumetsässä, tai käydä melomassa kanootilla. Luontoretkillä on helppo unohtaa arjen kiireet. Meiltä ei ole pitkä matka Tampereelle tai Helsinkiin, ja vielä lähempää löytyvät Hämeenlinna ja Lahti - monta lähimatkailukohdetta ihan vieressä! 

Tänä kesänä moni kantaaottava nainen säästää ilmastopäästöjä ja löytää mieluummin lomafiiliksen Suomesta kuin lentää kaukomaille. Lue muutama vinkki miten saat matkailufiiliksen - vaikket matkustaisikaan kauas. 

Voglia girl with cameraVoglia girl sitting

 1. Lähde ruokaseikkailulle.  Kokeile uutta eksoottista ravintolaa, tai kierrä kesän torit ja osta kauden herkkuja. Paras tapaa kiertää maailman ympäri matkustamatta on maistamalla eri kulttuurien ruokia, ja suomalaisista kauden herkuista saa aina kesäfiiliksen. Kokeile ruokamatkaa kotikeittiössä uusien reseptien kautta. 
 1. Kokeile erilaista matkustusmuotoa. Helsingissä löytyy Alepa-pyöriä, Espoon kaupunki vuokraa soutuveneitä, ja monesta paikasta löytyy autovuokraamo (tiedustele unelmien avoautoa!). Entäs limusiini, tai hevoskuljetus? Tututkin paikat näyttävät uusilta kun kuljet eri pelillä.
 1. Päiväristeily! Ja ei tarvitse edes lähteä Tukholmaan tai Tallinnaan asti. Järvi- ja saaristokaupungeista löytyy lounasristeilyitä pienemmillä aluksilla. Turun seudulla esimerkiksi Ukkopekka risteily on ihana klassikko. 
 1. Picnic puistossa, tai luonnossa. Eväät mukaan, ja kunnon patikointi luonnossa tai rauhoittuminen kaupungin puistossa, ja johan on lomafiilis taattu. 
 1. Osta liput teatteriin, oopperaan, tai muuhun show’hun, ja anna ohjelman viedä muutaman tunnin ajan - aina ihana irroitus arjesta. Turussa Samppalinnan kesäteatterissa raikuu Disney-musikaali Perjantai on Pahin, ja Tampereella saat hyvät naurut Pyynikin Kesäteatterin Nuotin Vierestä-komediasta. 
 1. Live musiikki on aina elämys. Suomi on myös täynnä kesän festareita, valitse omasi. Flow, Provinssi, Ilosaari, Suomi Pop, Qstock. Pori Jazzissa esiintyvät tänä vuonna mm. Christina Aguilera, Toto sekä Stray Cats, ja Savonlinnassa voit kokea Rossinin Sevillan parturi-oopperan.

  Mutta musiikkielämyksen ei tarvitse olla iso tapahtuma tai tunnettu muusikko: se voi olla vaikka bändi pubin terassilla.
 1. Käy museossa tai taidegalleriassa, ja tue paikallista kulttuuritoimintaa. Vaikka olisit käynyt paikallisessa taidegalleriassa joskus vuosia sitten, niin heillä on tänä kesänä todennäköisesti uusi näyttely tai ainakin jotain uutta. Seinäjoella suosittelemme kulkemaan Alvar Aallon jalan jäljissä, ja tutustumaan Alvar Aallon arkkitehtuuriin. 

Voglia girl with car

 1. Ei tarvitse lähteä kauas kokeakseen jotain uutta. Valitse AirBnB:ltä upea yöpymispaikka, tai mene lähikaupunkiin butiikkihotelliin yöksi. Joskus vain yhdenkin yön irtiotto antaa kummasti voimaa arkeen.
 1. Käy uimassa! Uimahallissa, kylpylässä, rannalla. Ota rannalle kirja mukaan, tai kuuntele hyvää podcastia ja rentoudu myös uimisen lomassa. 
 1. Vieraile puutarhassa tai maatilalla. Suomessa on paljon ihania maatiloja joihin pääsee tutustumaan, ja ostamaan mansikoita tai herneitä, tai näkemään eläimiä. Etenkin lapset tykkäävät maatilavierailuista paljon. 
 1. Pukeudu niin kuin olisit lomalla! Meille on aina ollut tärkeää että tuomme maailmalta fiilistä vaatteisiimme, ja tämän kesän mallisto on suunniteltu niin että sen kanssa on helppo matkustaa - lähelle ja kauas. 

Voglia girl with hat

 

Katso tästä tuotteet täydelliseen staycationiin!