Syksy 2017 Rustic Landscape

Aika siirtyä eteenpäin

Koska kesä ei ainakaan säiden puolesta jättänyt juuri muisteltavaa, kannattaa katse kääntää syksyn kuulauteen ja alkavan työkauden vaatetukseen.

Orastavan syksyn muodissa vahvoja teemoja ovat päästä varpaisiin ulottuvat printit, kerroksellisuus ja vaatteiden yhdisteleminen. Muotokieleltään valuvia, pitkälinjaisia mekkoja, paitoja, neuletakkeja, housuja ja neulepuseroita yhdistellään jälleen ennakkoluulottomasti, 80- ja 90-lukujen tapaan – toki vuoteen 2017 päivitettynä. Romanttisuus näkyy rypytyksissä, frilloissa ja siroissa leikkauksissa, mutta myös kiiltäväpintaisissa paidoissa, pörröisissä materiaaleissa ja pienissä kuoseissa.

Voglian syksy tuo luonnon lähelle ja siirtää ruskan värit kankaalle olematta kuitenkaan synkkä tai raskas. Moderneissa, luontoa imitoivissa kuvioissa läikähtelee vielä kevään ja kesän herkkyys mutta myös alkavan arjen särmä. Mallistot ovat skandinaavisen naisellisia, selkeälinjaisia ja monikäyttöisiä. Asuja yhdistelemällä sekä asusteita ja kenkiä vaihtelemalla tunnelma muuttuu kameleonttimaisesti herkästä hipihtävään ja juurevasta juhlavaan.

Rustic landscape

Rouhean maanläheinen Rustic Landscape ottaa kädestä kiinni ja kuljettaa luonnon keskelle. Tyylitellyt, luonnon kuvioita ja värejä toistavat printit ja raidat maalaavat mekkoja, jakkuja, neuletakkeja, puseroita ja paitoja, jotka tarjoavat vaihtoehtoja syksyn viileisiin päiviin ja töiden aloitukseen.

Mustaa, beigeä, harmaata, roosaa ja valkoista yhdistelevän malliston materiaalit ovat notkeaa neulosta, laskeutuvaa viskoosia ja pirteää viskoosikreppiä. Kokonaisuus on konstailematon ja luonnollinen, mutta silti kiinnostava ja ajankohtainen.

Rustic landscape kuljettaa luonnon keskelle.